• Davis Landscape Architects Little Heath Residential Landscape Design Architect Render Visualisation
  • Davis Landscape Architects Little Heath Residential Landscape Architect Design Plan Planning
  • Davis Landscape Architects Little Heath Residential Landscape Design Architect Technical Plan
  • Davis Landscape Architects Little Heath Residential Landscape Design Architect Section Planning
  • Davis Landscape Architects Little Heath Residential Landscape Architect Design Technical Section

Little Heath, Woolwich, Greenwich, London

We were appointed as landscape architects by a developer client on this residential project in south London. We provided our client with a sketch landscape design for approval prior to the preparation of landscape architect’s information to submit to the local planning authority to satisfy conditions. Once our conditions were signed off by the Local Authority we were tasked with the preparation of a full package of landscape architect’s information to enable them to tender the external works. Our tender package included the production of a landscape general arrangement drawings, a planting plan with schedules, technical detailed sections and a full NBS specification.

To the east corner of the site, outside of the plot boundary, an existing listed building is located. Our landscape design needed to interface with the existing openings of this building. The site levels were considered carefully by our landscape architects to ensure the boundary detail works of the site were both part M compliant and allowed the existing onsite trees to continue to thrive.

To the rear of the site existing trees are located within the plot boundary. Our landscape design enabled the retention of the majority of these trees by minimising the potential impact of the proposed development on their existing roots. This was achieved by retaining the existing levels as far as was possible.

The needs of parking to the rear of the building was carefully considered by our landscape architects to ensure the easy manoeuvring of vehicles in and out of the site. The car park area was designed so as to function as a shared space and ‘carriageway’ widths have been purposefully kept narrow.

To the north elevation of the site small private gardens are proposed to the three residential units. The design of these areas needed  to accommodate some planting, paving and a bin store enclosure.

Landscape Institutes Work Stages: E to F/G

Client: Marktime Ltd.

Architect: Make Space Architects